Wat maakt een bezoek aan Art Arnhem bijzonder?
Art Arnhem is een professionele kunstbeurs met circa 600 kunstwerken van Nederlandse kunstenaars in de prachtige omgeving van een van de mooiste kerken van Midden Nederland. Alle kunstenaars zijn door een vakjury getoetst voordat zij zijn toegelaten voor deelname aan Art Arnhem. Het niveau van de werken is dan ook hoog. Verder biedt de beurs u een breed spectrum aan kunst, zowel voor wat betreft formaten, technieken als gebruikte materialen: ook sieraden en werken van keramiek en glas zijn te bewonderen en te koop. Daarbij zijn de kunstwerken meestal zeer betaalbaar.

Wat zijn de corona maatregelen waaraan ik mij moet houden?
We zijn blij dat Art Arnhem door mag gaan. Vanuit de overheid heeft de organisatie strenge maatregelen opgelegd gekregen.
Wij moeten onder andere onderstaande maatregelen nemen en aan u kenbaar maken om zo Art Arnhem op een veilige manier te kunnen organiseren:
– kom alleen als u géén verkoudheidsklachten en/of koorts heeft,
– desinfecteer uw handen bij binnenkomst,
– draag een mondkapje,
– houd altijd 1.5 meter afstand (ook als u een mondkapje draagt),
– volg de vaste looproute en het éénrichtingsverkeer,
– volg de aanwijzingen van het beurspersoneel op.
Uiteraard verwachten we dat iedereen zich houdt aan bovengenoemde maatregelen, deze zullen bij de entree ook nog eens aangegeven worden.

Zijn de kunstenaars aanwezig?
Ja, bij Art Arnhem zijn alle kunstenaars zelf aanwezig om u hun werken en hun passie, visie en drijfveren toe te lichten.

Kan ik gratis naar Art Arnhem?
Vrienden van Stichting Kunstweek (www.kunstweek.nl) en leden van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (www.NABK.nl) hebben samen met een introducé gratis toegang tot Art Arnhem.
Ook relaties van deelnemende kunstenaars krijgen, op uitnodiging van de kunstenaars, gratis toegang.

Krijgen kinderen en scholieren korting?

Ja, kinderen tot 12 jaar hebben, mits ze onder begeleiding zijn van volwassenen, gratis toegang. Scholieren tot 16 jaar hebben, mits onder begeleiding van leerkrachten (maximaal 6 scholieren per leerkracht), ook gratis toegang.

Wat is Art Arnhem meer dan een expositie van veel mooie kunst?

Op Art Arnhem kunt u kennis maken met de makers van de kunst, u kunt de kunst kopen (vaak tegen zeer vriendelijke prijzen), u kunt een lekker drankje drinken of iets nuttigen en u kunt de prachtige Eusebius Kerk bewonderen.

Kan ik met eigen vervoer komen of is het beter om met het openbaar vervoer te komen?
Voor het antwoord verwijzen we u naar deze pagina: locatie.

Kan ik op Art Arnhem kunst kopen?
Ja, dat kan. Alle geëxposeerde werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop. U betaalt geen commissies of opslag. De prijs die u met de kunstenaar overeenkomt, is de volledige prijs.

Kan ik pinnen?
Ja dat kan, of bij de kunstenaar zelf of bij de organisatie.

Wat zijn de openingstijden van Art Arnhem?
De beurs is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur. Als u op zaterdag komt en u wilt op zondag terugkomen, kan dat: u kunt dat bij de entree kenbaar maken.